april 23, 2024

De Voorzitter

Voorstellen Johan

Geboren in Leeuwarden en deels als kind in kleine Friese dorpjes opgegroeid. Uiteindelijk via een goede vriend die ook bij de Marine zat, 34 jaar geleden naar Enkhuizen gekomen, een goede vrouw gevonden en toen gebleven. Nu ook al weer vele jaren tevreden bewoner van de Bloemenbuurt.

Techniek is mijn passie; 17 jaar bij de Marine, waarvan 15 jaar als Vliegtuigtechnieker en later grondwerktuigkundige. Nadat ik de Marine verliet is mijn nieuwe passie de luxe jachtenbouw geworden. Je bent nooit uitgeleerd, dat is het mooie daaraan.

De hele Bloemenbuurt is voor mij speciaal omdat ik de stijl van de woningen heel mooi vind en ook de manier waarop de straten zijn ingericht. Grote diepe tuinen zijn tegenwoordig een luxe geworden. Het is fijn om te zien dat er nog mooie groene tuinen zijn. Het geeft onze buurt echt wat speciaals.

Na al die jaren hier wonen ken ik veel mensen uit de wijk, mijn vrienden wonen dichtbij en we hebben fijne buren. Ik vind dat waardevol. Vele mensen, van buiten de buurt, willen hier dan ook graag wonen. Vele huurders die hier al zijn, willen erg graag blijven. Het behoud van de karakteristieke kenmerken van onze gehele volksbuurt (en niet de helft) vind ik dan ook erg belangrijk.

Ik weet dat de Bloemenbuurt er na de benodigde renovaties van alle woningen er weer geweldig uit zal zien. Als we ons als bewoners ook nog voor onze wijk (en een beetje meer voor en met elkaar, wellicht?) inspannen, kunnen we er met z’n allen in korte tijd weer een prachtwijk van maken. Dat geloof ik echt. Sterker … Het had al klaar kunnen zijn!